У Львові триває виставка "Династія Моцартів: музика та література"

У Львові триває виставка "Династія Моцартів: музика та література"

Про виставку до 300-річчя Леопольда Моцарта у Львові та цікавинки, які чекають відвідувачів, говорили в ефірі Радіо Культура з заступником генерального директора з наукової роботи Львівської національної галереї мистецтв ім. Возницького Іваном Дудичем.

У Львові у Палаці Потоцьких триває мистецька виставка "Династія Моцартів: музика та література". Вона стала прологом до Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt.

Виставка, яка присвячена 300-літньому ювілею Леопольда Моцарта, чудово поєднується з темою фестивалю "Музика і література". Серед експонатів — листи Моцартів (Леопольда, Вольфганга Амадея та Франца Ксавера), першодруки історичних видань, портрети, художня графіка, музичні інструменти ХІХ століття, театральні елементи того часу.

На відвідувачів також чекає експонат-сюрприз.

"Власне, це є скрипка, на якій навчалися, музикували тут у Львові. Як правило, це була польська шляхта, але її тримав у руках Франц Ксавер Моцарт. Тому що ця скрипка дуже відомого рівня, фактично рівня Аматі. Парадоксально, що тільки завдяки внутрішній етикетці і документації, звідки потрапила ця скрипка, це, власне, і дало можливість ідентифікувати її як ту скрипку, на якій Франц Ксавер Моцарт-молодший навчав своїх учнів", — розповів Іван Дудич.

Виставка "Династія Моцартів: музика та література" створена спільно з Фундацією Моцартеум в кооперації із Львівською національною галереєю мистецтв ім. Б. Возницького та Львівською національною бібліотекою ім. В. Стефаника.

Фото - Facebook