Ремонт моста у Станиці не розпочинається через відсутність гарантій безпеки з боку бойовиків

Ремонт моста у Станиці не розпочинається через відсутність гарантій безпеки з боку бойовиків

Ремонт моста у Станиці Луганській, який має стартувати з розмінувння, не може розпочатись через відсутність гарантій безпеки з боку російських окупантів.

Про це штаб повідомляє Операції Об'єднаних сил з посиланням на керівника української сторони Спільного центру контролю та координації Олександра Борщевського.

За словами керівника, ним проведено зустріч із заступником Голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном щодо реалізації положень Мінських угод. 

"Насамперед необхідно розпочати роботу з розмінування територій. Піротехнічні роботи мають відбутись не тільки на прилеглих до КПВВ територіях, а й на ділянці біля зруйнованого мосту, щоби розпочати його ремонт", – зазначив він. 

Полковник Олександр Борщевський наголосив, що існує розуміння з боку Спостережної місії ОБСЄ щодо вирішення цього питання: "Але, на жаль, поки немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій так ОРЛО щодо початку цих робіт. Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту мосту – відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань. Відповідні запити по лінії ОБСЄ відправлені, але відповіді щодо отримання гарантій саме для наших фахівців і допуску їх до проведення робіт немає".

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій почала розміновувати територію біля зруйнованого мосту у Станиці Луганській.

31 липня, як відомо, на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовилися про ремонт мосту у Станиці Луганській та розмінування прилеглих до мосту територій з 1 серпня.

ФОТО: Цензор.нет