На Дніпропетровщині відбувається козацький фестиваль

На Дніпропетровщині відбувається козацький фестиваль

В суботу, 3 серпня, в селі Капулівка Нікопольського району Дніпропетроської області триває козацький фестиваль "Звідси воля розлилась". Про це Українському радіо розповів один із його засновників, депутат Дніпропетровської обласної ради Володимир Євтушенко.

"Цей фестиваль об’єднує покоління заради того, щоб популяризувати здоровий спосіб життя, виховувати риси патріотичної свідомої особистості на засадах козацької педагогіки, формування поважного ставлення до історії, військового, адміністративного та духовного центру. Запрошуємо всіх небайдужих людей на захід, який ми проводимо щороку, аби зібратись разом, пом’янути нашого предка отамана Сірка, поблизу могили якого все й відбувається. Сьогодні до нас, наприклад, приєдналися воїни АТО", – розповідає Володимир Євтушенко.

За його словами, на фестивалі також відбуватиметься і дитяча посвята в козаки:

"Запрошуються молоді джури, діти, які небайдужі, розказують про нашу історію. Відтак є молитва, коли вони стають на коліно і їх посвячують у козаки. Це означає, що вони вірні українському козацтву та своєму краю".

"На всіх відвідувачів також чекає концерт. До фестивалю залучені не лише наші нікопольські митці, але й охочі зі всієї України. Всі бажаючі можуть виступити та отримати нагороди, наприклад, за найкраще виконання пісні".

Слухати повну версію.

ФОТО: NikopolNews