Виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33": скульптор Астіан Рей розповів про проект і своїх "прибульців"

Виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33": скульптор Астіан Рей розповів про проект і своїх "прибульців"

У Києві розпочинається виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33". Про неї в ефірі Радіо Культура в програмі "Культура. Live" розповів один із учасників проекту, скульптор Астіан Рей.

Ведучі:

Денис Денисенко, Катерина Толокольнікова

"Це один з проектів, у якому я беру участь. Він проходить на тему Чорнобиля. Тобто це про Чорнобильську аварію і про людей, які ліквідували її. Це такий проект — він мультимедійний. І також там присутні інсталяції. І я беру участь із своєю роботою", — зазначив Астіан Рей.

Днями на своїй сторінці у Facebook митець заінтригував усіх "прибульцями". Саме їх можна буде побачити 3-го серпня в Національному комплексі "Експоцентр України".

"Це така скульптурна композиція, в якій я вирішив висвітлити тих людей, які героїчно ліквідували наслідки ЧАЕС у найперші години", — розповів скульптор.

За його словами, усім митцям, котрі беруть участь у проекті, влаштовують освітні екскурсії. Зокрема в музеї "Чорнобиль" і в самій зоні ЧАЕС.

"У понеділок ми поїдемо в сам Чорнобиль і також нам там проведуть екскурсію для того, щоб ми краще розуміли цю тему", — додав Астіан Рей.

З вересня проект "ARTEFACT: Chernobyl 33" буде перенесено на Річковий вокзал на "Арт-причал" і буде експонуватися протягом чотирьох місяців.

Весь ефір програми слухайте тут

Фото Радіо Культура