У "Мануфактурі" триває виставка картин Дмитра Коваля "Містифікація кохання"

У "Мануфактурі" триває виставка картин Дмитра Коваля "Містифікація кохання"

Про виставку Дмитра Коваля в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла кураторка арт-галереї "Мануфактура" Софія Локанова.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Відомий київський художник Дмитро Коваль дивуватиме своїх прихильників картинами про кохання. Свою персональну виставку він назвав "Містифікація кохання" і презентував в арт-галереї "Мануфактура".

Тема кохання завжди хвилювала і продовжує хвилювати митців. Саме кохання вміщує стільки почуттів, що іноді важко вловити його суть. За якими критеріями ми її розрізнюємо і чому все ж таки об’єднуємо такі різні прояви під однією назвою? В чому полягає ця співпричетність? Кожен з творчих людей намагається по-своєму висловити своє почуття. Своє бачення одвічної теми живописець Дмитро Коваль намагається висловити через власні художні роботи.

"Як каже сам митець, любов – це загадка. Ми не можемо обійтися без любові, – пояснила кураторка виставки. – Для Дмитра любов – це не лише любов двох сердець. Це й любов до природи, до навколишнього середовища. Людина як частина природи".

До експозиції  Дмитра Коваля увійшли такі визнані його картини як "Спогади про літо", "Зародження стихії", серія "Любов", "Привиди старого озера". Роботи художника розкривають сенс людського буття, любов в різних її проявах. Центральної картиною виставки стане монументальний за формою і художнім наповненням твір "Народжена стати серцем життя". Він торкається теми людини і природи, як невід'ємної частини буття.

Основні напрямки в творчості живописця – імпресіонізм та пуантилізм, поєднані з абстрактним та декоративним мистецтвом.

Виставка триватиме в арт-галереї "Мануфактура" до 20 вересня.