Суд арештував російський танкер Neyma

Суд арештував російський танкер Neyma

Суд арештував російський танкер Neyma, який, за даними СБУ, торік блокував українські військові кораблі у Керченській протоці. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
 
"Українським судом перевірено правомірність дій військових прокурорів та слідчих СБУ, а також дотримання ними вимог закону під час проведення 25.07.2019 обшуку вже всім відомого російського танкера Neyma, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці. За результатами розгляду відповідного клопотання судом накладено арешт на вказане судно разом з вилученими під час обшуку документами", — написав він.
 
За його словами, російські ЗМІ поширюють недостовірну інформацію щодо нібито незаконності затримання судна.
 
"Російськими ЗМІ поширюється недостовірна інформація нібито про незаконне проведення працівниками правоохоронних органів України слідчих дій на даному судні без дозволу консула РФ. Пояснюю — судно, після проходження ним прикордонного та митного контролю на території України, вважається таким, що має відкритий кордон", — додав Матіос.
 
 

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України затримала російський танкер Neyma, який, за версією спецслужби, блокував малі броньовані артилерійські кораблі "Нікополь", "Бердянськ" та буксир "Яни Капу" ВМС України в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Слідство встановило, що російські власники після інциденту в Керченській протоці змінили назву танкера Neyma на Nika Spirit. Згодом екіпаж російського корабля відпустили додому.

Фото - СБУ