У Києві у Музеї сучасного мистецтва триває виставка "Літній щоденник"

У Києві у Музеї сучасного мистецтва триває виставка "Літній щоденник"

Про виставку "Літній щоденник" в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла мистецтвознавиця Ірина Алексєєва.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Якщо вам ще не набридло літо в усіх його проявах, зі спекотними днями і часом дуже прохолодною погодою, якщо ви мрієте відпочити від усіх ваших проблем — радимо вам піти на виставку "Літній щоденник" у Музеї сучасного мистецтва.

"Ця експозиція створює якийсь такий настрій, якого нам може не вистачає, якусь легкість, — ділиться думками мистецтвознавиця Ірина Алексєєва. — Понад 70 творів — це літні спостереження митців, це сторінки, прописані талановитою рукою. Завдяки тому, що у кожного митця свій почерк, свій погляд, свій пріоритет".

На виставці свої роботи представили вже відомі художники.

"Це харків’яни Сафаргалін, Колесник, Шигимага, Вінтаєв, львів'яни Сельський і Тітко, кримський корифей Бернадський, кияни Котков, Павлов, Рапопорт, Малішевський та інші. Ці імена постійно на слуху", — розповіла Ірина Алексєєва.

Разом з роботами відомих художників на виставці "Літній щоденник" представлена творчість молодих, ще нікому не відомих митців. Їхні роботи вражають розмаїтістю та використанням сучасних технік.

"Літній щоденник" — це фіксація миттєвостей, дій, відвертостей. Палітра тем, що цікавить митців — найрізноманітніша.

Виставка "Літній щоденник" триватиме у Музеї сучасного мистецтва до 15 вересня.