Розколу в ПЦУ немає, є лише окрема думка Філарета – Епіфаній

Розколу в ПЦУ немає, є лише окрема думка Філарета – Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що розколу в ПЦУ немає, є лише окрема думка однієї особи – почесного патріарха Філарета. 

Про це він заявив журналістам після хресної ходи ПЦУ з нагоди 1031 річниці хрещення Русі-України та молебню за Україну, повідомляє УНІАН.

"Загалом ми повинні констатувати те, що розколу в Українській православній церкві немає. Є тільки особлива думка та воля однієї людини, одного ієрарха – почесного патріарха Філарета, який залишається діючим архієреєм Православної церкви України", – сказав Епіфаній.

За його словами, вся Україна підтримує визнання ПЦУ, а воля однієї людини не буде диктувати умови всім, як далі розвивати своє майбутнє.

Читайте також – Не хочу ніякого розколу, але ПЦУ може відокремитись

Нагадаємо, 15 грудня минулого року на Об’єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви України та ухвалили статут новоствореної Православної церкви України. на Об'єднавчому соборі  6 січня в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій передав Епіфанію Томос про автокефалію Православної церкви України.

ФОТО: УНІАН