У Боснії взяли під варту молодшого брата власника "АрселорМіттал"

У Боснії взяли під варту молодшого брата власника "АрселорМіттал"

В Боснії суд на місяць взяв під варту індійського підприємця Прамода Міттала, молодшого брата власника "АрселорМіттал" мільярдера Лакшмі Міттала.  

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Oslobodenje.

"Прамода Міттала, голову наглядової ради компанії GIKIL, боснійські правоохоронці раніше затримали за підозрою у організації та вчиненні злочину зі зловживання владою та службовими повноваженнями", – зазначається у повідомленні.

Зазначається, що окрім Прамода Міттала, суд взяв під варту члена правління компанії GIKIL Раджиба Даша та генерального директора Парамеша Батачарія. Підозрюють, що вони утрьох призвели до нанесення коксохімічному підприємству в боснійському місті Лукавац фінансових втрат на майже 11 мільйонів євро.

Прокуратура стверджує, що підозрювані зловживали службовим становищем і владою з 2003 року, а також, що мільйонні збитки були завдані через сплату необґрунтовано завищеної винагороди для іноземних, переважно індійських директорів та експертів, а також для членів їхніх сімей.

Читати також: Інвестори в Україну не прийдуть, якщо їх "тероризуватимуть" силовики – банкір про справу "АрселорМіттал"

Нагадаємо,Служба безпеки України 20 липня провела обшуки на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг". Компанія повідомляє, що в результаті обшуку  була вилучена машина безперервного лиття заготовок № 3 і окремі елементи обладнання. Також було заявлено, що СБУ заморозила проект на 150 мільйонів доларів.

13 липня президент Володимир Зеленський розкритикував керівництво металургійного гіганта за шкоду екології. За його словами, за останні 5 років у Кривому Розі в середньому з'явилося плюс 25 тисяч онкохворих.

17 липня СБУ відкрила справу проти керівників промпідприємства через порушення норм екологічної безпеки.

Іван Баканов заявив, що СБУ звинувачує менеджмент підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" у недбалому використанні інвестицій індійського бізнесмена, власника металургійної компанії "АрселорМіттал" Лакшмі Міттала.

ФОТО: Антикор