В Грузії в зв'язку з протестами заарештували екс-міністра оборони

В Грузії в зв'язку з протестами заарештували екс-міністра оборони

У Грузії в зв'язку з протестами заарештували екс-міністра оборони Іраклія Окруашвілі. Йому інкримінують організацію та керівництво групового насильства та участь у ньому.

Про це повідомляє Грузия.Online.

"Тбіліський міський суд обрав для лідера партії "Переможна Грузія", колишнього міністра оборони Грузії Іраклія Окруашвілі запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Засідання, на якому розглядалося питання про запобіжний захід для Окруашвілі, було закритим. Суд схвалив відповідне рішення незабаром після початку слухань, оскільки прихильники політика шуміли і стали аплодувати в залі. Захист Окруашвілі просив, щоб його відпустили на час слідства без будь-яких обмежень, проте суд відмовив ", – йдеться у повідомленні.

Читати також: В Грузії класична політична криза, але російські сили не мають шансів – грузинський політолог

Зазначається, що екс-міністр затриманий відповідно до першої та другої частин статті 225 Кримінального кодексу Грузії – "організація, керівництво або участь в груповому насильстві". Справа стосується подій 20-21 червня.

Нагадаємо, 20 червня о 19:00 на проспекті Руставелі в Тбілісі почалися масові протести: близько 10 тисяч людей протестували перед будівлею грузинського парламенту та вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ та голови Служби держбезпеки.

21 червня спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку.

Причиною протесту стала участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я депутата Держдуми Росії, президента цієї асамблеї Сергія Гаврилова. Багатьох громадян Грузії обурило те, що він вів засідання асамблеї в будівлі грузинського парламенту, адже він пропагує визнання як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії — Абхазії і Південної Осетії.

ФОТО: pixabay