У Києві затримали групу осіб із майже мільйоном підроблених євро

У Києві затримали групу осіб із майже мільйоном підроблених євро

У Києві правоохоронці затримали  групу осіб, підозрюваних у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти на території столиці. В ході слідчих дій у зловмисників було вилучено купюри на загальну суму 998 тисяч євро.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прокуратуру міста.

"Під час досудового розслідування проведено контроль за вчиненням злочину у вигляді оперативної закупівлі. В ході проведення другого етапу спецоперації зловмисників було затримано та проведено обшук у приміщенні, де збували підроблену іноземну валюту. В ході слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили майже 2 тис. купюр з ознаками підробки номіналом по 500 євро на загальну суму 998 тис. євро", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в діях затриманих вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України, в зв'язку з чим їм повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину.

Крім того, до суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

ФОТО: pixabay