"Покоління Z": у Києві діє виставка, присвячена конфлікту поколінь

"Покоління Z": у Києві діє виставка, присвячена конфлікту поколінь

У Києві в Інституті проблем сучасного мистецтва триває виставка "Покоління Z". Про виставку в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла її кураторка Вікторія Бурлака.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Куратора виставки Вікторію Бурлаку з теорією поколінь познайомили батьки, яких вона добре знає, і які намагаються зрозуміти власних загадкових дітей.

"Виставка — про конфлікт поколінь, про конфлікти мислення різних поколінь. Мені було важливо з’ясувати, чому людям так важко зрозуміти одне одного, звідки це нерозуміння. Нам взагалі не зрозуміти покоління Z, цього електронного покоління, яке виросло при Інтернеті", — пояснює кураторка виставки.

Учасники виставки "Покоління Z" — студенти Школи сучасного мистецтва. Це художники-початківці, які почавши з нуля і пройшовши курс навчання, дійсно досягли професійного рівня.

За словами кураторки виставки, покоління Z — це покоління Інтернету, яке примудряється існувати у віртуальному світі більш органічно, ніж у реальному. Вони живуть згідно з формулою Лао Цзи — пізнають весь світ, не виходячи з кімнати. "Що до інтелектуального і духовного розвитку, то там взагалі все вкрай. Вони не знають старих авторитетів. Їхні боги — це блоги".

Теорія поколінь прекрасно пояснює не тільки одвічний конфлікт батьків і дітей, а й ті тупики комунікації, в які ми потрапляємо на кожному кроці, допомагає досить яскраво описати ту фігуру Іншого, на якій зациклене сучасне мистецтво. Поруч з нами — Інші, запевняє Вікторія Бурлака.

Виставка триватиме у приміщенні Інституту проблем сучасного мистецтва до 15 серпня.

Фото be-inart.com