Куди сходити: виставка на тему екосвідомості "Де б скупатись?" триває в Києві

Куди сходити: виставка на тему екосвідомості "Де б скупатись?" триває в Києві

Про виставку "Де б скупатись?" Єгора Анцигіна в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла мистецтвознавиця Олександра Кришовська.

Ведуча:

Наталія Тищенко

"Де б скупатись?" Таку назву має виставка художника Єгора Анцигіна. Він презентував її у Центрі сучасного мистецтва "Білий світ".

"На його виставці будуть представлені живописні роботи та арт-об’єкти як репліки уявного діалогу. Цей діалог художник розпочинає із запитання "Де б скупатись?" У ході бесіди він згадує історії з особистого досвіду, прочитані в Інтернеті факти і розмірковує на тему екології, — пояснила мистецтвознавиця Олександра Кришовська. — Сам художник також є екосвідомим, він сортує сміття, вивозить його на станцію сортування і багато розмірковує над цими питаннями".

Єгор Анцигін — сучасний художник, фахівець ленд-арту. На виставці "Де б скупатись?" він спробував уникнути прямої розмови про екологію, а вирішив передати свої міркування саме художніми методами.

"Експозиція є нелінійною, як і сама історія. Її можна дивитися, слухати, починаючи з будь-якого місця. Можна просуватися у будь-який бік і сприймати цю історію репліку за реплікою, і таким чином кожен глядач зможе усвідомити якусь іншу історію. Централньою темою усіх цих історій усе ж таки буде екосвідомість", — розповіла Олександра Кришовська.

У галереї "Білий світ" на виставці "Де б скупатись?" Єгора Анцигіна можна побачити живописні різнокольорові полотна, на яких зображені різні ситуації, які можуть виникати при розмірковуванні на певні теми про екологію. Виставка триває до 6 серпня.