Куди сходити: у Києві відбувається виставка живопису Олександра Яновича "Міжсезоння"

Куди сходити: у Києві відбувається виставка живопису Олександра Яновича "Міжсезоння"

Про виставку Олександра Яновича "Міжсезоння" в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла мистецтвознавиця Олександра Кришовська.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Чим для вас є міжсезоння? Мить посередині між двома епохами. Час, коли стає очевидною необхідність та незворотність змін. Коли зміни вже почалися, але поволі й неявно, на глибокому, прихованому рівні реальності. Над цими філософськими питаннями розмірковує у своїх роботах художник Олександр Янович.

Олександр Янович презентував у аукціонному домі "Дукат" виставку "Міжсезоння". Це нова серія пейзажів, частина з яких виглядає реалістично, а інша – абстрактно.

"На цій виставці будуть представлені чимало пейзажів, виконаних у змішаній техніці, безліччю фарб на папері. Олександр Янович розвивається у своєму баченні пейзажів і паперу, і залишає великі простори паперу незафарбованими. Таким чином його простір наче дихає, і створюється враження великого простору, великого панорамного погляду на певні події, певні пейзажі і погодні явища", – розповіла Олександра Кришовська.

Олександр Янович колекціонує сучасне мистецтво і є куратором багатьох мистецьких проєктів. Це український художник, живописець, графік, також він створює скульптуру.

"Він використовує різні типи і кольори фарб, різні живописні техніки. Також часто буває аплікація, різні суміші і так далі, – розповідає мистецтвознавиця. – Дуже цікаві поєднання кольорів, їх складно описати, потрібно бачити на власні очі".

Виставку "Міжсезоння" Олександра Яновича можна побачити в аукціонному домі "Дукат" з 24 липня до 26 серпня.