Верховний суд Росії визнав законним вирок політв’язню Грибу

Верховний суд Росії визнав законним вирок політв’язню Грибу

Верховний суд Росії визнав законним вирок українському політв’язню Павлові Грибу, якого в березні суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років ув’язнення.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на російське видання ТАСС.

"Рішення суду визнати законним, скаргу захисту залишити без задоволення", — постановив суддя.

Відзначається, що адвокат Гриба наголосила на "неспроможності та неприпустимісті доказів, на підставі яких суд першої інстанції виносив вирок".

"У протоколі затримання не відповідають дійсності час і місце його складання. Його безкарно били, катували і вибивали з нього свідчення, які потім лягли в основу вироку. Вважаю, що вирок підлягає скасуванню", — зазначила адвокат.

Сам Гриб у своєму виступі заявив, що погоджується з вироком суду, проте суддя задовільнив клопотання російської прокуратури.

Зазначимо, як повідомив батько Павла Ігор Гриб, 23 липня Верховний суд Російської Федерації мав розглянути апеляцію на вирок.

Нагадаємо, торік 24 серпня в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. З серпня 2017 року він перебуває під вартою, 7 листопада 2018 року російський  суд продовжив його арешт на 6 місяців.

У березні Європейський Союз закликав Росію звільнити Павла Гриба і надати йому медичну допомогу.

22 березня російський суд оголосив вирок у справі Гриба, обвинуваченого у "сприянні терористичній діяльності", і засудив українця до 6 років ув’язнення.

На фото —  Павло Гриб, Радіо Свобода