Якими є основні секрети дрес-коду на офіційних заходах — поради експерта

Якими є основні секрети дрес-коду на офіційних заходах — поради експерта

Членкиня Наглядової ради ПАТ "НСТУ" Дарія Карякіна в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіла, якими є основні секрети дрес-коду на офіційних заходах.

Ведучий:

Роман Коляда

Коли ви отримали запрошення, ви маєте звернути увагу на декілька критеріїв, які стосуються того, як ви маєте зібратися. По-перше, хто є організатором заходу. Дуже часто організатор диктує, чи є цей захід діловим, чи є він формальним, чи це неофіційна зустріч. Наприклад, якщо ви розумієте, що захід організовує глава держави, ви вже розумієте, що глава держави не буде робити якийсь пікнік на природі, і що цей захід має ознаки офіційності.

Друге, що ви маєте перевірити, у якому місці відбувається захід. Якщо це оперний театр, він вже продиктовує, в якому вигляді ви можете туди прийти. Зовсім екстравагантні речі у цьому випадку не будуть доречними.

По-третє, ви маєте зрозуміти, який привід цього зібрання. Крім того, ви маєте звернути увагу на час проведення заходу, оскільки від часу проведення заходу часто залежить ваш зовнішній вигляд. Чудово, коли відразу для вас організатор робить помітку у вигляді дрес-коду, тобто організатор дає вам натяк, як би він хотів вас побачити.

Загалом вважається зателефонувати за номером телефонну організатора і якісь деталі уточнити. Бо часто люди нехтують ще одним правилом — правилом міжкультурної комунікації, оскільки можуть бути гості з різних країн, і це також може внести корективи у ваш образ.

Прослухати повну версію.

На фото — Дарія Карякіна