Щодо полонених для обміну запущено процедуру правової очистки, але їхні імена не розголошують — Безсмертний

Щодо полонених для обміну запущено процедуру правової очистки, але їхні імена не розголошують — Безсмертний

Щодо підтверджених полонених для обміну запущено процедуру правової очистки, проте їхні імена не розголошують задля реалізації цього рішення. Як повідомляє Українське радіо, про це в ексклюзивному коментарі радіо "Голос Донбасу" щодо результатів перемовин у Мінську стосовно початку процедури взаємного звільнення підтверджених осіб повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань у ТКГ Роман Безсмертний.

"Визначено перелік 69 на 208 за принципом усіх визначених на всіх визначених. Далі запущено процедуру правової очистки. По кожному з названих осіб треба завершити процес слідства, розгляду у судах та ухвалити рішення. Цей процес триватиме залежно від того, на якій стадії по тій чи іншій особі він перебуває. Українська сторона пропонувала навіть на другий день провести обмін для тих, хто готовий до правової очистки. На це погодились представники Донецька та Луганська, але Кремль зупинив це, зажадавши, аби було реалізовано "всіх на всіх", — зазначив Роман Безсмертний.

Щодо того, коли завершиться така правова очистка, Безсмертний зауважив, що "вона буде тривати по комусь два тижні, по комусь — місяць, а по комусь — три місяці, оскільки є фігури, по яких тільки розпочато слідство".

Представник України у робочій підгрупі з політичних питань у ТКГ наголосив, що сторонам забороняється називати прізвища полонених, визначених для обміну.

"Нам заборонено називати прізвища, бо рішення прийнято. Для того, щоб не погубити реалізацію цього рішення, ми не розвиваємо ні ознак, ні прізвищ. Зараз йде робота. Крім того, на зустрічі сторони ще обмінялися списками. Якщо все буде проведено так, як зазначено, то ми можемо сподіватися на те, що кількість людей буде більшою і зростатиме", — сказав він.

Зазначимо, 18 липня представник України у робочій підгрупі з політичних питань у ТКГ Роман Безсмертний повідомив, що на переговорах у Мінську сторони дійшли згоди щодо обміну полоненими та безстрокового перемир'я. За його словами, обмін полоненими відбудеться за схемою 208 на 69.

Прослухати повну версію.

На фото — Роман Безсмертний, facebook.com