Антикорупційні органи обговорили з президентом пріоритети в подоланні корупції та основні зміни законодавства

Антикорупційні органи обговорили з президентом пріоритети в подоланні корупції та основні зміни законодавства

За два місяці роботи Офіс президента подав 16 законопроектів антикорупційного напрямку. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики.

Зеленський розповів, що вдалося скасувати е-декларування для громадських активістів, подати вже вдруге законопроект про покарання за незаконне збагачення, також сказав, що НАБУ, ДБР і САП стали працювати успішніше. 

 

На засідання не з'явився голова НАЗК Олександр Мангул. Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка висловив припущення, що через два місяці в Україні буде новий голова НАЗК — коли почне працювати нова Верховна Рада. 

Також він наголосив, що антикорупційна політика держави виходить на новий рівень і анонсував зміни до антикорупційного законодавства і кримінального законодавства — скасування "правок Лозового", та розробку законодавства щодо посилення захисту викривачів. Також наголосив на необхідності створення нової антикорупційної стратегії. 

"Країна вже декілька років живе без дорожньої карти у сфері боротьби з корупцією, і ми маємо якомога швидше завершити цю роботу", — сказав Рябошапка. 

Також у перші дні діяльності нового парламенту президент має внести законопроект, який дозволить запустити вчасно роботу антикорупційного суду та не "завалити" його справами. У тому, що Вищий спеціалізований антикорупційний суд запрацює 5 вересня, під час звіту запевнив і заступник голови ВАКСу Євген Крук.

Відео: Українські національні новини