За злочини проти учасників Майдану до тюрми засуджено 12 людей — Горбатюк

За злочини проти учасників Майдану до тюрми засуджено 12 людей —  Горбатюк

За злочини проти учасників Майдану до тюрми засуджено 12 людей. Про це вефірі Українського радіо в програмі "Справа честіповідомив начальник управління спецрозслідувань Головногослідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.  

Ведучий:

Любомир Ференс

"На сьогодні, якщо брати загалом усі розслідування по Україні, то це 50-55 людей (яким винесено вироки — ред.). Безпосередньо у слідстві Генпрокуратури на сьогодні — це 18 осіб. Якщо говорити загалом про засуджених до позбавлення волі, то це 12", — сказав Горбатюк.

Читайте також — Горбатюк: близько 40 працівників ФСБ були на Майдані, їх запрошувала українська влада

Зазначимо, що під час Революції Гідності у лютому 2014 року у центрі Києва відбулися розстріли учасників протестів, загинули 107 активістів, згодом їх назвали "Небесною сотнею". Щодо цих обставин триває розслідування.

Нагадаємо, начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк у лютому повідомляв Українському радіо, що є обвинувальні акти щодо 288 осіб, підозрюваних у розстрілах людей на Майдані у 2014 році. За його словами, розслідування включають епізоди, починаючи з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Це епізоди побиття, катувань, застосування насильства до мітингувальників, арешти, злочини "тітушок", а також вбивства.

Прослухати повну версію.

На фото — Сергій Горбатюк