Чим дивуватимуть організатори фестивалю ретро-музики на честь українського пісняра та композитора Богдана Весоловського — розповідає режисер заходу

Чим дивуватимуть організатори фестивалю ретро-музики на честь українського пісняра та композитора Богдана Весоловського — розповідає режисер заходу

Про відкриття IV Міжнародного фестивалю ретро-музики імені українського пісняра та композитора Богдана Весоловського говорили в ефірі Радіо Культура в програмі "Імператив" із солісткою Віденської опери Вікторією Лук’янець та режисером фестивалю Станіславом Литвиновим.

Ведучий:

Василь Шандро

Восени відбудеться четвертий Міжнародний фестиваль ретро-музики імені Богдана Весоловського. Про цікаві заходи у рамках фестивалю розповів режисер Станіслав Литвинов.

"Після Стрия, Полтави, Львова, Одеси ми їдемо до Києва. П’ятого вересня о 19:00 у Будинку звукозапису Українського радіо відбудеться гала-концерт фестивалю, який ми називаємо "Ретро-музфест", — зазначив він.

Напередодні, четвертого вересня, відбудеться конкурс молодих учасників фестивалю. Саме його переможці, вже традиційно, наступного року зможуть взяти участь у гала-концерті фестивалю.

"Цьогорічний концерт буде відрізнятися від усіх попередніх. Ми покажемо Весоловського абсолютно різноплановим. Привідкрию вже певні таємниці: ми почнемо рок-стилем. Виступить гурт WSZYSTKO, який отримав гран-прі минулого року. А на завершення пролунають композиції Заслуженого симфонічного оркестру Українського радіо під орудою народного артиста України, головного диригента Володимира Шейка. Разом із ним виконають музичні композиції співачки Вікторія Лук'янець та Ілларія", — розказав Литвинов.

ДОВІДКА: Вітчизняні музикознавці вважають ім'я Богдана Весоловського незаслужено забутим. Він працював у сфері української естрадної музики і його ім’я було добре відоме у світі. Його твори — пісні в ритмі вальсу, танго чи фокстроту — ставали танцювальними шлягерами. Вони звучали на найпрестижніших сценах світу в США, Аргентині, Австралії та багатьох країнах Європи.

Весоловського називали королем української танцювальної музики. Він був чи не єдиний український композитор, який записав понад 20 альбомів власних творів. Його популярні танго співали і в Україні, але прізвище автора через відомі політичні обставини не називалося, оскільки на творчість Весоловського було накладене "табу".

Богдан Весоловський. Фото UKRMUSIC