"Держава і люди не залишаться без міцних алкогольних напоїв" — керівник "Укрспирту"

"Держава і люди не залишаться без міцних алкогольних напоїв" — керівник "Укрспирту"

Держава і люди не залишаться без міцних алкогольних напоїв,  заявив т.в.о. директора ДП "Укрспирт" Юрій Лучечко. Про це він сказав в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:
Світлана Мялик

"Держава і населення не залишаться без міцних алкогольних напоїв. Що стосується самого запровадження системи, ці революційні зміни були започатковані з нашої ініціативи. Саме ми ініціювали це, аби з осені були зміни до Податкового кодексу, в яких передбачалося встановлення електронних сервісів з обліку та виробництва спирту і подальше їх онлайн-відслідковування органами Державної фіскальної служби, який згідно з Податковим кодексом здійснює контроль за виробництвом, обігом та реалізацією підакцизної продукції", ─ сказав Юрій Лучечко.

Лучечко додав, що в ДП "Укрспирт" диверсифікували ставку акцизного податку.

"Крім того, друге, що ми намагалися зробити: вперше в історії України ми диверсифікували ставку акцизного податку", ─ зауважив він.

Зазначимо, напередодні держпідприємство "Укрспирт" заявило про неможливість встановлення необхідних для відвантаження спирту витратомірів, лічильників етилового спирту, оскільки в законодавстві не закріплені вимоги до них, також статус цих приладів неврегульований юридично. На думку експертів, ця ситуація може ще більше тінізувати ринок алкогольної продукції. 

Прослухати повну версію.

На фото ─ Юрій Лучечко