У МінТОТ презентували словник з термінології збройного конфлікту

У МінТОТ презентували словник з термінології збройного конфлікту

За ініціативи Міністерства з питань тимчасово окупованих територій було створенено посібник "АБВ… Збройний конфлікт в термінах" для ЗМІ, політиків і представників влади. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" член науково-консультативної ради Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, виконавчий директор Українського інституту медіа і комунікацій Діана Дуцик розповіла про особливості посібника та його призначення.

Ведучий:
Роман Коляда  

"Я вважаю, що цей посібник не є запізнілим. Звісно, його можна було б спробувати зробити раніше, навіть були спроби громадських організацій, але вони складали дуже котороткий перелік слів і далі цього не йшли. У 2019 році проблема некоректного вживання термінології залишається, і добре, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій ініціювало цей проект, і добре, що такий посібник є", —
зазначила Діана Дуцик.

Експерт додала, що "словник, звісно, не вирішить відразу всіх проблем і, можливо, він не все охоплює, але ключову термінологію він подає, і ним можна користуватися як базовим. Він складається з 105 термінів".

Вона також повідомила, що міністерство вже розмістило електронну версію посібника у себе на сайті.

Зазначимо, 8 липня 2019 року в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) відбулася презентація посібника  "АБВ… Збройний конфлікт в термінах (путівник для України)".

Прослухати повну версію.

Фото ─ mtot.gov.ua