Ситуація з телемостом показала, що Мінінформполітики провалило свої завдання ─ Канєвський

Ситуація з телемостом показала, що Мінінформполітики провалило свої завдання ─ Канєвський

Ситуація з телемостом показала, що Міністерство інформаційної політики провалило свої завдання — зокрема захист інформаційного суверенітету країни і реформу ЗМІ, переконаний голова експертної організації з питань протидії корупції State Watch Гліб Канєвський. Про це він повідомив у ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:
Роман Коляда

''Я вважаю, що дані кошти не були витрачені ефективно через те, що в положенні про Міністерство інформаційної політики чітко вказано дві мети, з яких створили це міністерство у 2015 році. Перша — захист інформаційного суверенітету країни. Друга — реформа засобів масової інформації у бік незалежності та прозорості. Останні події навколо роздрібної та гуртової закупівлі Медведчуком телеканалів України, той факт, що Кремль вже готується проводити в Україні телемости, свідчать про те, що Міністерство інформаційної політики провалило і першу, і другу мету. Проте бюджетні кошти були витрачені'', — зазначив Гліб Канєвський.

Експерт зауважив, на що було витрачено зазначені 400 мільйонів.

"Якщо ми говоримо про ці 400 мільйонів, то їх витрачали на створення патріотичного контенту, який поширювався у засобах масової інформації за гроші і в Україні, і за її межами, та на проведення різних публічних заходів, на яких представляли Україну", — сказав Канєвський.

Канєвський додав, що ''у цьому році в бюджеті точно передбачили 100 мільйонів на захист інформаційного простору. Загалом на Міністерство інформаційної політики цього року передбачили 545 мільйонів гривень. Я вважаю, що негайно потрібно переглянути завдання, які перед собою ставить це міністерство, і кінцеві результати''.

Зазначимо, у держбюджеті на 2019 рік на діяльність Міністерства інформаційної політики передбачено 545 млн грн.

Читайте також: Журналіст про телеміст з Росією: влада може винести попередження, а потім позбавити NewsOne ліцензії

Після анонсу проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne та одним з російських каналів. Міністерство інформаційної політики вважають телеміст є "інформаційною операцією Росії, що спрямована на провокування екстремістських проявів, підживлення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію ситуації". Мінінформполітики також заявило про звернення до усіх компетентних органів, зокрема Нацради з питань телебачення і радіомовлення та Служби безпеки України, з проханням "не допустити появи у ефірі заборонених на території України телеканалів та дати належну правову оцінку діям керівництва телеканалу NewsOne".

Прослухати повну версію.


На фото ─ Гліб Канєвський, facebook.com