"Люди мало говорять, а більше лайкають": у Києві триває виставка "Verbalization", присвячена складнощам спілкування

"Люди мало говорять, а більше лайкають": у Києві триває виставка "Verbalization", присвячена складнощам спілкування

Про виставку "Verbalization", присвячену комунікаціям між людьми у вік сучасних технологій, в ефірі "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла авторка і кураторка проєкту Анна Авєтова.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Міждисциплінарний арт-проєкт "Verbalization" презентували у галереї "Лавра". Організатори проєкту вирішили віднайти систему комунікацій між художником і глядачем, між художником і художником, куратором і глядачем, глядачем і глядачем.

"Ця тема виникла через те, що у світі дуже велика проблема у тому, щоб висловити свої почуття, свої думки. Люди дуже мало говорять і більше пишуть повідомлення, ставлять лайки. Усе переходить у закритий рівень. Цей проєкт покликаний допомогти людям трошки зблизитись і почати говорити про те, що вони відчувають, коли бачать мистецтво", — розповіла авторка проєкту Анна Авєтова.

До проєкту запросили 15 художників, які у своїх роботах рефлексують на теми вербалізації.

"Кожна робота так чи інакше намагається показати цю проблему або вирішити її. Наприклад, Євген Лапченко намалював Собор Паризької Богоматері у момент, коли він горить, а люди його фотографують. Це такий показник того, як зараз взагалі відбувається інформаційний процес", — пояснила Анна Авєтова.

У рамках виставки також відбуватимуться панельні дискусії, планується презентація арт-агентства.

"На експозиції будуть присутні мобільні телефони. Людина, коли прийде на виставку, зможе одразу подзвонити художникові та спитати, що він мав на увазі, зможе висловити свої думки. Ми хочемо, щоб люди були максимально наближені і змогли поспілкуватися, не боялися цього. Це "Вербалізація". Ми вербалізуємо свої думки", — розповіла організаторка.

Виставка "Verbalization" у галереї "Лавра" триватиме до 16 липня. Вхід вільний.