Канали, пов'язані з Медведчуком, мають монополію на тлумачення реальності — медіа-аналітик

Канали, пов'язані з Медведчуком, мають монополію на тлумачення реальності — медіа-аналітик

Пакет каналів, які пов'язують з Віктором Медведчуком, має монополію на тлумачення реальності, адже покриває близько 30% новин та 80% політичних ток-шоу, заявив в ефірі Українському радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" медіа-аналітик, політичний консультант Олексій Ковжун.

Ведучий:

Роман Коляда

"Є люди, які звикли, що держава пробуксовує, і беруть на себе повноваження вирішення конфліктів. Але я щасливий, що в нас досить швидко працює держава. Виявилось, коли вчора мої колеги думали, що робити з ситуацією телемосту з Росією, про це думали й СБУ, й інші служби. Також радий, що наш президент вчиться бути президентом", говорить медіа-аналітик.

За його словами, Україна не має зважати на те, що скаже Європа, що напередодні виборів не можна закривати канал: "А чи нормально, коли в країні відбувається повзуча монополізація на тлумачення реальності?"

"Пакет каналів Віктора Медведчука покриває зараз приблизно 30% новин і 80% всіх політичних ток-шоу і вони тлумачать реальність", — наголосив Олексій Ковжун.

Щодо реакції громадянського суспільства, медіа-аналітик зауважив, що суспільство має гуртуватися: "Повага для Володимира Зеленського, який сказав, що це політичний цирк. Нас затягують в битву добра зі злом, де Медведчук — абсолютне зло, а біла і пухнаста "Європейська солідарність" — добро. В цьому разі президент має рацію, що нам намагаються цей розбрат просунути дві сили, які є у парламенті... Але, не забуваймо, що частину каналів Медведчук купував ще за Порошенка, без шуму та пилюки".

Читайте також    Журналіст про телеміст з Росією: влада може винести попередження, а потім позбавити NewsOne ліцензії

Нагадаємо, ведучий програми "Вести недели" на російському пропагандистському каналі "Росія 24" Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту "Треба поговорити", який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne. Зазначається, що це буде "відверта розмова між простими людьми", як, до прикладу, колись під час телемосту між СРСР і США. Ведучим зі сторони РФ буде Андрій Малахов, з українського боку  генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

Проте телеканал NewsOne повідомив про скасування телемарафону "Треба поговорити". 

Слухати повну версію.