Заборона Путіна на авіасполучення з Грузією почала діяти

Заборона Путіна на авіасполучення з Грузією почала діяти

Сьогодні, 8 липня, набув чинності Указ президента Росії Володимира Путіна, який тимчасово забороняє російським авіакомпаніям виконувати перевезення з території РФ на територію Грузії, повідомляє агенція "Інтерфакс".

Заборона на пряме авіасполучення між двома країнами поширюється і на грузинські авіакомпанії.

Останній прямий рейс вилетів з Москви в Тбілісі ввечері в неділю, 7 липня.

До заборони з Росії в Грузію літав "Аерофлот" і його дочірня компанія "Перемога", а також S7 Airlines, Уральські авіалінії, Smartavia (новий бренд "Нордавіа" — ред.), Red Wings і ЮТейр.

У Росії здійснювали рейси грузинські авіакомпанії Georgian Airways і MyWay Airlines.

Указ став реакцією влади РФ на антиросійські протести в Тбілісі, викликані візитом до Грузії делегації російських депутатів.

Нагадаємо, 20 червня, близько 10 тисяч людей протестували перед будівлею грузинського парламенту. Активісти вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ та голови Служби держбезпеки.

Причиною протесту стала участь в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я депутата Держдуми Росії, президента цієї асамблеї Сергія Гаврилова. Багатьох громадян Грузії обурило те, що він вів засідання асамблеї в будівлі грузинського парламенту, адже Гаврилов пропагує визнання як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії — Абхазії і Південної Осетії.

Станом на ранок 21 червня, поліція Тбілісі завершила операцію з розгону акції протестуяка почалась 20 червня о 19:00 на проспекті Руставелі в столиці держави.

21 червня спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку.

Фото: Вікіпедія