Доба в ООС: 26 обстрілів, є поранені

Доба в ООС: 26 обстрілів, є поранені

Минулої доби, 6 липня, бойовики на Донбасі 26 разів порушили режим припинення вогню, з яких 8 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм. В результаті обстрілів один українських військовослужбовець отримав поранення, ще четверо – бойове травмування. Трьох окупантів було знищено.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

"Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", –  зазначилиу штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 16 разів обстріляли позиції ОС: два рази поблизу Широкиного, Лебединського, неподалік Мар’їнки, три рази околиці Павлопіля, двічі в районі населеного пункту Богданівка, поблизу Водяного, два рази поряд Гнутового, неподалік Старогнатівки, околиці Піщевика та в районі населеного пункту Красногорівка.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 10 разів:поблизу Хутора Вільного, поряд Новотошківського, двічі неподалік Новолуганського, околиці Зайцевого, два рази поряд Південного, неподалік Світолодарська та околиці населеного пункту Шуми.

Від початку поточної доби ворог п'ять разів обстріляв позиції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводиться антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.