Куди сходити: у Києві триває виставка сучасного жіночого мистецтва "Порядок денний"

Куди сходити: у Києві триває виставка сучасного жіночого мистецтва "Порядок денний"

Про Другий всеукраїнський фестиваль сучасного жіночого мистецтва Ukrainian Contemporary Womens Art Fest 2019 в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла співкураторка проєкту Анастасія Гончаренко.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Порядок денний українського суспільства у контексті сучасного світу вирішили висвітлити в Українській асоціації жіночих досліджень в мистецтві. Побачити роботи учасниць проєкту можна в Інституті проблем сучасного мистецтва.

"Це вже другий всеукраїнський фестиваль жіночого мистецтва. Мета цього проєкту — показати порядок денний українського суспільства у контексті сучасного світу, — ділиться думками Анастасія Гончаренко. — Свій порядок денний є у кожної людини, і у митців також. У ньому переплітаються різні речі: особисті почуття, родинні стосунки та професійне зростання, побут та інше. Порядки денні є у всіх соціальних груп, і всі вони різні за пріоритетами".

29 талановитих мисткинь з України та Сполучених Штатів Америки, які працюють з простором, експозицією й глядачем та актуалізують глобальні питання сьогодення, зібралися, щоб показати українцям свої напрацювання.

"Буде представлено живопис, інсталяції, колажі, фото-арт, скульптуру та авторські парфуми "Чар-зілля" від Ксандри Осініної. Її мотто – "Чим пахне ваш день?" Сучасне життя дуже насичене, але воно наповнене ароматами, і іноді запахи запам’ятовуються краще, ніж події", — розповідає співкураторка проєкту.

Анастасія Гончаренко розповіла, що нинішній порядок денний — дуже різноманітний, і розмаїття тем спостерігається також і в роботах учасниць виставки. Висвітлюються теми забруднення довкілля, теми відносин між людьми, теми формування мобільної, цифрової ідентичності та інші.

Виставка українських художниць "Порядок денний" триватиме в Інституті проблем сучасного мистецтва до 14 липня.

Фото з Фейсбуку UAFRA