Генпрокуратура хоче конфіскувати у Віктора Ющенка частину майна

Генпрокуратура хоче конфіскувати у Віктора Ющенка частину майна

Генеральна прокуратура України просить суд заарештувати майно колишнього президента України Віктора Ющенка, повідомляють UA: Новини. 

"Генпрокуратура звернулася до суду з проханням накласти арешт на все майно третього президента Віктора Ющенка, зокрема на його нерухомість. Цю інформацію нам підтвердив керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк", — йдеться у повідомленні.

Клопотання про арешт нерухомості та іншого майна уже подали до суду. Дата його розгляду поки не призначена.

На початку червня Генеральна прокуратура оголосила підозру третьому президенту за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Слідство вважає, що Ющенко у змові з Віктором Януковичем перевів "Межигір’я" з підпорядкування Державному управлінню справами до сфери відповідальності Кабінету міністрів. Уряд після цього передав резиденцію до статуту держпідприємства "Надра України", яке вивело "Межигір’я" з державної власності на користь фіктивної донецької фірми.

Ющенко відкинув звинувачення Генеральної прокуратури і вказав на політичний підтекст цієї справи. 

Фото: Espresso.Tv