Зеленський на зустрічі з Куртом Волкером розповів про обстріли на Донбасі

Зеленський на зустрічі з Куртом Волкером розповів про обстріли на Донбасі

Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях урегулювання конфлікту на Донбасі, в той час як Росія не демонструє доброї волі для цього. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час візиту до Канади, де він провів зустріч зі спеціальним представником США Куртом Волкером, повідомляє прес-служба президента. 

"РФ не підтримала запропоноване Україною "хлібне перемир’я", тривають обстріли, зокрема й автомобілів медичної допомоги, на тимчасово окупованій території Донбасу обмежується діяльність СММ ОБСЄ", — зазначив Зеленський.

Глава держави подякував Курту Волкеру за все, що він особисто та адміністрація Президента США Дональда Трампа роблять для допомоги Україні.

Президент наголосив на тому, що вже було здійснено перезапуск роботи українських представників у Тристоронній контактній групі, розповів про кроки у напрямку активізації Нормандського формату та розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Нагадаємо, днями проросійські бойовики активізували обстріли на Донбасі. Зокрема, 1 липня підтримувані Росією бойовики обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил, загинули дві людини. У посольстві США в Україні закликали Росію припинити бойові дії і засудили напад на санітарний автомобіль і вбивство українських медиків бойовиками.

Фото: інтернет-представництво президента