Як скласти резюме — поради HR-спеціалістки

Як скласти резюме — поради HR-спеціалістки

Як правильно скласти резюме, в ефірі програми "Непробудні" на Радіо Промінь розповіла HR-спеціалістка, бізнес-тренерка Валентина Овчаренко.

Ведучі:

Ірина Саннікова, Дмитро Захарченко, Лесь Мирний

Валентина Овчаренко наголосила, що розгляд резюме завжди залежить від специфіки компанії, але є певні правила, дотримуючись яких, можна скласти більш ефективне резюме.

1. Не забувайте про фотографію.

"Що перше бачить HR-спеціаліст, коли відкриває резюме? Фотографію. Багато HR-спеціалістів просто закривають резюме без фотографій і далі їх не розглядають. Тому перша рекомендація щодо створення резюме — це персоналізованість, фотографія в резюме. Вона показує вас як особистість", — наголосила Валентина Овчаренко.

2. Вкажіть конкретику стосовно досвіду роботи.

"Необхідно вказувати усі необхідні дані та увесь ваш досвід роботи, і хоча б стисло, у 3-4 рядки розповідати, що саме ви виконували на попередньому місці роботи. Не просто "менеджер з продажів, компанія така-то, такий-то період", а що конкретно ви робили. Роботодавець звертає увагу на ваші досягнення: "Я в цій компанії зміг вирости з менеджера до керівника відділу" абощо", — радить фахівчиня.

3. Опишіть свій характер та прагнення.

"Дуже важливо окрім ваших навичок, hardskills, вказувати softskills — вашу емоційну складову. Наскільки ви командний гравець, наскільки ви амбіційні, чи хочете ви розвиватися далі, чи є у вас якісь запити", — додала Валентина Овчаренко.

4. Якщо є додаткові побажання — напишіть про це.

"Дуже часто наприкінці резюме буквально на 4-5 рядків пишуть звернення до роботодавця чи до HR-спеціаліста стосовно того, що саме ви шукаєте або чого не шукаєте", — ділиться досвідом HR-спеціалістка.

5. Обґрунтуйте свою корисність для компанії.

"Важливо обґрунтувати, чому мають взяти саме вас. Найкраще вказувати усі якості, чим ви можете бути корисні цій компанії. Вказуйте усе програмне забезпечення, яким ви вмієте користуватись. Наприклад, CRM-системи для менеджерів, або 1C можуть бути суттєвою перевагою для вашого резюме", — наголосила Валентина Овчаренко.

6. Не соромтеся вказувати додаткові навички, які безпосередньо не стосуються вашої основної діяльністі.

"Якщо, наприклад, ви гарний спеціаліст, у вас гарний рівень англійської — це не стосується вашої основної діяльності, але це ваша характеристика, яка може посилити ваше резюме, і вам передзвонять, якщо це важливо для компанії", — зазначила експертка.

Раніше HR-менеджер дав поради стосовно того, як скласти ефективне резюме та не завалити співбесіду.

Фото pixabay.com