Які результати ЗНО отримали цьогорічні випускники — коментує представник центру оцінювання якості освіти

Які результати ЗНО отримали цьогорічні випускники — коментує представник центру оцінювання якості освіти

Заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" прокоментувала, з якими результатами Зовнішнього незалежного оцінювання українські школярі підуть до українських університетів.

Ведучі:

Дмитро Хоркін, Тамара Гусейнова

"Детальну інформацію про те, як складали різні області та різні категорії учасників, точно буде відомо до 20 серпня. Щодо загальної характеристики, ми завершили основну сесію. Наразі триває додаткова сесія. Порівняно з попереднім роком, у цьогорічних результатах немає сильних зрушень", — зазначила Тетяна Вакуленко.

Заступник директора УЦОЯО зауважила, що є багато обурень щодо погіршення результатів з математики та історії України.

"Є багато обурень щодо погіршення результатів з математики та історії України. Проте це не так. Просто суттєво збільшилась кількість учасників, оскільки цього року  для всіх здобувачів повної загальної середньої освіти потрібно було обов’язково складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, і тому видається, що результати погіршились".

Вона також додала, що чимало випускників, які не склали успішно ЗНО, не планували вступати до вишів, чим і обумовлено їхній результат.

Зазначимо, з 1 липня в Україні починається вступна кампанія. Цього року Зовнішнє незалежне оцінювання відбувалося з 21 травня до 13 червня.

Прослухати повну версію.

Фото — УЦОЯО