Балух не спить і перебуває на сухому голодуванні — адвокат

Балух не спить і перебуває на сухому голодуванні — адвокат

Український політв'язень, кримський активіст Володимир Балух, який відбуває покарання в колонії Тверської області Росії, не спить та перебуває на сухому голодуванні.

Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе у коментарі Крим.Реалії.

"Він повідомив мені про те, що дійсно оголосив голодування на знак протесту порушення його права на зустріч з консулом України. І в даний час поки він відмовляється від вживання їжі та води. Природно довго на сухому голодуванні він не зможе, тому що при відмові від вживання води виникає швидке порушення роботи не тільки внутрішніх органів, але й також порушення роботи нервової системи, що пов'язано з повною втратою сну. Наразі він вже не спить взагалі вже дві доби", — сказала Дінзе.

Адвокат зауважила, що написала заяву на ім'я начальника колонії з проханням надати Балуху цілодобову медичну допомогу, а також помістити його в медчастину.

Зазначимо, 27 червня  Володимир Балух оголосив нове голодування з вимогою допустити до нього консула.

На цю тему — Балуха утримують у штрафному ізоляторі, аби унеможливити дострокове звільнення – адвокат

Нагадаємо, на початку 2018 року так званий Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до майже чотирьох років ув'язнення за нібито зберігання боєприпасів, але, за словами захисту, окупаційна влада засудила його через те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я свого будинку. 8 лютого 2019 року Володимиру Балуху виповнилося 48 років.

"Суддя" так званого Керченського міського суду Олександр Ковальов 25 січня 2019 року відмовив у задоволенні клопотання захисту українського політв'язня Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

У березні українського політв'язня Володимира Балуха доставили у колонію у Тверській області.

На фото — Володимир Балух, Крим.Реалії