Європейська рада затвердила продовження економічних санкцій для Росії

Європейська рада затвердила продовження економічних санкцій для Росії

Європейська рада продовжила чинність економічних санкцій ЄС для Російської Федерації до 31 січня 2020 року. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської ради.

Санкції переважно пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії. 

"27 червня 2019 року Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, до 31 січня 2020 року", — сказано у повідомленні.

Рішення було ухвалене після заслуховування оновленої інформації від канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона щодо стану виконання Мінських угод, з реалізацією яких пов'язане збереження санкцій.

"Після отримання наданої оновленої інформації Європейська рада закликала до термінового відновлення переговорів з метою виконання Мінських угод та для вжиття заходів, націлених на зміцнення довіри між сторонами. У цьому контексті лідери ЄС одностайно погодилися зберігати економічні санкції проти Росії. Рада ЄС формалізувала це рішення сьогодні на основі письмової процедури", — наголошується у повідомленні.

Отже, рішення лідерів держав та урядів країн-членів ЄС, ухвалене на саміті Євросоюзу 20 червня, сьогодні було офіційно затверджене. 

У 2014 році Євросоюз запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього Євросоюз неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку. Востаннє Єврорада у грудні 2018 року продовжила чинність економічних санкцій проти РФ. Термін дії цих санкцій спливає 31 липня 2019 року.

Фото: УНІАН