Держбюро розслідувань провело 40 обшуків у посадовців Міноборони за підозрою в корупції

Держбюро розслідувань провело 40 обшуків у посадовців Міноборони за підозрою в корупції

Державне бюро розслідувань сьогодні, 26 червня, організувало близько 40 обшуків у посадовців Міноборони. Вони стосуються кримінальних справ щодо виробництва та закупівлі Міністерством оборони військового майна за завищеними цінами. В ході обшуків вилучено 11 тисяч бронежилетів і документацію. Сума збитків оцінюється в 100 млн гривень.

Про це на брифінгу розповів директор Бюро Роман Труба.

Обшуки проводяться за місцем проживання і роботи посадових осіб Міністерства оборони та комерційних структур, які постачали товар. Зокрема, відомо, що обшуки проводилися у Юрія Бірюкова та співробітників Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Міноборони.

"Для прикладу, закуплені 20 тисяч бронежилетів. Три з п'яти — прострілюються. Закуплено 100 тисяч комплектів військової форми за завищеною ціною, вартість одного елемента одягу завищена на 10 млн гривень. Третє, були закуплені намети, непридатні для використання. І перелік таких непридатних речей можна продовжувати", — розповів Труба. 

За словами директора Бюро, фігурантами справи є ряд осіб на чолі з одним із керівників Міністерства оборони та керівництва департаментів і управлінь міністерства. Однак підозри поки що нікому не вручалися.

 

Труба окремо підкреслив, що обшуки не пов'язані з парламентськими виборами. Провадження було розпочате ще в квітні.

Нагадаємо, під слідством Державного бюро розслідувань перебуває екс-голова Конституційного Суду Станіслав Шевчук.
Фото: ДБР