У Вінниці сьогодні відбудеться вечірка-знайомство для місцевих еко-активістів

У Вінниці сьогодні відбудеться вечірка-знайомство для місцевих еко-активістів

У вінницькому арт-кафе "Синій кактус" сьогодні відбудеться еко-вечірка "GO кліматувати!" Організатори планують зібрати еко-активістів з усього міста для знайомства та збору підписів за перехід Вінниці на 100% відновлювальних джерел енергії до 2050 року. Детальніше про це розповіли в ефірі "ДеньПРО" на Радіо Промінь еко-активістки Ольга Казакова та Марія Юзькова.

Ведуча:

Марія Сизон

Ольга Казакова переконана, що перевести Вінницю хоча б на 90-95% відновлювальної енергії цілком реально, якщо буде бажання та ініціатива не лише громадян, але й міської влади.

"Є два сценарії розвитку. Перший — до 2050 року можна перейти на 30-40% відновлюваних джерел енергії, а другий передбачає перехід на 90-95%. Це цілком реально зробити, якщо усе буде відбуватися у комплексі. Тобто буде ініціатива від громадян міста, які будуть зацікавлені у цьому, і, звичайно, від міської влади", — розповідає активістка.

Марія Юзькова додала, що вінницьким еко-активістам дуже бракує підтримки з боку влади.

"Ми дуже хочемо налагодити цей зв'язок, і тоді усім нам стане легше жити. Ми дуже хочемо, щоб ця ідея розвивалася, і щоб нас ставало більше. Для цього й організовуються такі події, як сьогодні, щоб познайомитися і подивитися, хто ще є", — поділилась думками вона.

Ольга Казакова розповіла, що сьогоднішня вечірка відбувається за підтримки міжнародної кліматичної організації 350.org. Заходи від цієї організації відбуваються в середовищі вінницьких еко-активістів вже другий рік.

"Це не щотижневі і не щомісячні заходи, це окремі події. Однак деякі з таких заходів відбуваються майже одночасно по всьому світу. Наприклад, цього року у вересні буде Міжнародний кліматичний страйк, який буде одночасно відбуватися у різних країнах світу, у тому числі й у декількох містах України", — анонсувала Ольга Казакова.

"Кліматична туса" розпочнеться у Вінниці в арт-кафе "Синій кактус" сьогодні о 19:00.