Для мера Одеси Труханова прокурори просять до 12 років ув'язнення — САП

Для мера Одеси Труханова прокурори просять до 12 років ув'язнення — САП

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просять про 7-12 років позбавлення волі для обвинувачених у справі одеського заводу "Краян". Про це повідомляє прес-служба САП.

У Малиновському районному суді Одеси продовжились дебати у справі про обвинувачення Одеського міського голови та інших осіб в заволодінні коштами місцевого бюджету під час купівлі будівлі колишнього заводу "Краян".

Прокурори акцентували на аналізах та поясненнях доказів у справі, що доводять причетність фігурантів до скоєння злочину та попросили про покарання для них від 7 до 12 років позбавлення волі із забороною займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, чи займатися іншою діяльністю строком на три роки та з конфіскацією усього належного обвинуваченим майна.

Продовження дебатів, на яких виступить зі своєю промовою сторона захисту, відбудеться 26 червня.

Нагадаємо, у лютому 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень. Апеляційний суд залишив Труханова на посаді мера.

Фото: САП