По профорієнтацію — до Інтернету: що таке ChoiZY та як вона допомагає обрати майбутню професію

По профорієнтацію — до Інтернету: що таке ChoiZY та як вона допомагає обрати майбутню професію

Як обрати професію так, щоб потім не шкодувати, та на що змінити роботу, яка вже остогидла? Вже понад місяць в Інтернеті діє онлайн-платформа з профорієнтації ChoiZY, де будь-хто може ознайомитися з особливостями популярних сьогодні професій та отримати консультацію щодо працевлаштування від психолога. В ефірі "ДеньПРО"на Радіо Промінь співзасновник та керівник профорієнтаційної платформи Олександр Павленко розповів, що надихнуло його на створення платформи ChoiZY.

Ведуча:

Марія Сизон

Олександр Павленко розповів, що свого часу почав займатися профорієнтаційною діяльністю саме через те, що колись сам стояв перед складним вибором майбутньої спеціальності.

"Я мав дуже складний вибір, куди вступати: економіка чи право. Знань було дуже мало, і дуже допомогло мені те, що в мене батьки — економісти. Саме вони й допомогли мені розібратися, що ж таке економіка, наскільки вона складна, багатогранна, і які потім є можливості для працевлаштування", — розповів засновник платформи.

За словами Олександра Павленка, він займається профорієнтацією вже близько 5 років. За цей час він брав участь у проведенні близько 20 профорієнтаційних таборів у різних містах, звідки вийшло близько 1000 випускників.

"Але за трошки більше ніж місяць діяльності онлайн-платформи ми цю кількість учасників вже перебили. Онлайн має більшу силу, ніж офлайн", — переконаний керівник ChoiZY.

Наразі на платформі можна ознайомитися з особливостями 10 різних професій, кожну з яких представляє окремий викладач — представник цієї професії.

"Це і радіоспеціаліст, і журналіст, і піарник, є навіть народний депутат, стиліст… З осені професій буде набагато більше. Ми хочемо, щоб будь-який спеціаліст, будь-який фахівець міг до нас долучатися, ставати нашим викладачем і розповідати про свою професію", — поділився Олександр Павленко.

Він вважає, що інформування про наявні професії та їх особливості — це перша важлива функція платформи ChoiZY. Другою ж він називає власне профорієнтацію з консультацією психолога, яка теж може бути надана на онлайн-платформі.

Раніше HR-експертка розповіла, що ВНЗ зазвичай не готові співпрацювати з роботодавцями для вдосконалення освіти.