Зеленський відреагував на резолюцію ПАРЄ: шкода, що нас не почули

Зеленський відреагував на резолюцію ПАРЄ: шкода, що нас не почули

Президент України Володимир Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації. Про це він написав у Facebook.

"Минулого тижня я особисто обговорював це питання з Президентом Франції та з Федеральним канцлером Німеччини. Намагався переконати пана Макрона та пані Меркель, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. 

Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше", зазначив Зеленський. 

 

Президент подякував українській парламентській делегації та дружнім національним делегаціям, які боролися проти цього рішення. А також сказав, що очікує від прихильників повернення російської делегації в Асамблею вимог щодо повернення додому полонених Росією українських моряків.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на своєму засіданні 25 червня  ухвалила резолюцію та внесла зміни до регламенту, що може ускладнити або заблокувати накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її повернення до Асамблеї без виконання міжнародних зобов’язань. За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

Фото: Факти. ICTV