Домовленості президента з олігархами приречені — Бачо Корчилава

Домовленості президента з олігархами приречені — Бачо Корчилава

Спроби президента України Володимира Зеленського домовитися з трьома найбагатшими олігархами України щодо співпраці приречені, вважає політичний експерт Бачо Корчилава. Про це він повідомив Українському радіо в ефірі програми “Сьогодні.Ввечері”.

Ведуча:

Олена Зелінченко

20 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками бізнес-спільноти, під час якої розповів, що проводить переговори щодо співпраці з трьома найбагатними олігархами України — Ренатом Ахметовим, Віктором Пінчуком та Ігорем Коломойським. За його словами, Пінчук має займатись соціальним забезпеченням військовослужбовців, Ахметов — інвестувати в медицину та дороги, а також скасувати формулу Ротердам+, Коломойському ж залишається вкладати інвестиції в інфраструктуру Донбасу.

"Володимир Зеленський змушений йти цим шляхом, адже є система і, щоб з нею боротись, треба мати лаву запасних, а у Зеленського вона не дуже довга", — говорить Бачо Корчилава.

За його словами, олігархи також будуть змушені співпрацювати з президентом, оскільки, хоча вони й володіють найбільшим медіаресурсом в країні, проте залишаються неготовими до відкритого ринку.

"Вірити, що олігархи підуть на зустріч владі заради добрих намірів не варто, бізнесменів- благодійників не існує. Всі люди з бізнесу, коли роблять якісь хороші справи, працюють на власний імідж та ім'я", — продовжує політичний експерт.

Він наголошує на тому, що українські олігархи бояться прозорого ринку та приходу великих корпорацій до України, тому в їхньому розумінні, вони допоможуть президентові зараз, а він залишить їм ринок ще на якийсь час.

"Це небезпечний шлях для влади. Зеленський робить те, що йому зрозуміло, він пробує поєднати соціальне замовлення суспільства та бізнес. Але люди не розуміють, що олігархи існують не для цього. Тим же соціальним забезпеченням військових має займатися держава. Якщо підміняти поняття, нічого не працюватиме", — стверджує Корчилава.

На його думку, домовленості президента приречені, адже в якийсь момент комусь щось не сподобається і в кінці виникне конфлікт інтересів: "Ви ж не будете приходити в магазин, залишати гроші йти, не забираючи товар?". 

Слухати повну версію.