На Житомирщині відбувся фестиваль лаванди

На Житомирщині відбувся фестиваль лаванди

У смт. Пулини на Житомирщині у неділю, 23 червня, вже вдруге відбувся лавандовий фестиваль. В ефірі програми "ДеньПРО" на Радіо Промінь Надія Сірик, голова правління ГО "Пулинський громадський центр", розповіла про фестиваль докладніше.

Ведуча:

Марія Сизон

Надія Сірик розповіла, що перші кущі лаванди потрапили до селища Пулини від засновників місцевого благодійного фонду Дона та Ненсі Міллерів.

"Вони з Америки, штату Аризона. Там у них уже більше десяти років відбуваються лавандові фестивалі на їхній лавандовій фермі. Перші кущі до нас потрапили саме від них, — пояснила Надія Сірик. — Саме від них ми дізналися про їх лавандові фестивалі, які вони роблять в Америці, і про великий спектр використання лаванди взагалі, про що в Україні не знають. Тому ми вирішили теж цим починати ділитися, вже у форматі фестивалю".

У рамках фестивалю проходили ярмарок, фотовиставка, майстер-класи, квести та двогодинний музичний концерт. Організаторка зауважила, що минулого року під час фестивалю була негода, через що багато людей побоялися відвідати фестиваль. Натомість, у цьому році до смт. Пулини на лавандовий фестиваль завітали жителі сусідніх сіл та навіть інших міст.

Як розповіла Надія Сірик, головною метою фестивалю є популяризація благодійної громадської роботи. Організатори фестивалю хотіли показати, що самостійно обєднавшись, можна зробити великий фестиваль, не чекаючи, доки хтось зробить це за тебе.

"Наше свято нам допомогли організувати понад 50 волонтерів, діти від 11 до 25 років. Також до організації долучилися дорослі, які проводили квести, майстер-класи, заняття з англійської та польської мов тощо. У нас навіть був волонтер з Америки, а також українка, яка проживає в Торонто — вона проводила майстер-клас з ляльки-мотанки", — поділилась інформацією організаторка.

Лаванда нещодавно розцвіла, і, як розповіла Надія Сірик, ще певний час можна буде приїхати до Пулинів і пофотографуватися серед лавандових кущів.

"Ми ще деякий час не будемо її зрізати. Хоча потім, звичайно, ми її зріжемо, бо ми її використовуємо у різних виробах, у лавандових саше. Але ще точно тиждень, або навіть два, вона цвістиме", — наголосила вона.

Також Надія Сірик додала, що 28 червня у Пулинах святкуватимуть день селища та День Конституції, у зв’язку з чим проходитимуть масштабні святкування та ярмарок, де можна буде придбати вироби з лаванди.

Фото zhitomir-online.com