ПЦУ: Філарет втратив право управляти єпархією

ПЦУ: Філарет втратив право  управляти єпархією

 

 Православна церква України позбавила почесного патріарха Філарета канонічних прав і обов’язків, пов’язаних з управлінням єпархією.

Таке рішення Священного Синоду ПЦУ оприлюднено Православною церквою України. 

 

 

Згідно з рішенням, водночас Філарет залишається у складі єпископату ПЦУ, але не зможе управляти єпархією.

Читайте також: Філарет: Томос приніс нам не стільки користі, скільки шкоди 

Згідно з повідомленням архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія Зорі,  Синод скасував попереднє рішення від лютого 2019 року і підпорядкував митрополиту Київському і всієї України Епіфанію безпосередньо всі парафії та монастирі Києва, які до 15 грудня 2018 року були підпорядковані УПЦ (КП).

 

Таке рішення пояснюють "невиконанням почесним патріархом Філаретом у відведений Священним Синодом місячний термін попереднього рішення Синоду щодо подання на реєстрацію документів Київської єпархії... щодо прийняття їх у безпосереднє підпорядкування, як це і належить за канонічними правилами".

Читайте також: ПЦУ відсторонила від служби священиків, які підтримали "собор" Філарета 

Нагадаємо, у Києві у Володимирському соборі з ініціативи владики Філарета пройшло зібрання частини ієрархів, священників та мирян колишньої УПЦ Київського патріархату. Учасники назвали його "помісним собором" і постановили відновити діяльність Київського патріархату та скасувати постанову про його ліквідацію, ухвалену перед отриманням Томосу.

Фото, відео: ПЦУ