Дейвид Патрикаракос: коли приїхав в Україну в 2014-му, відчув, що беру участь у двох різних війнах

Дейвид Патрикаракос: коли приїхав в Україну в 2014-му, відчув, що беру участь у двох різних війнах

Про один з хітів цьогорічного Міжнародного книжкового фестивалю BookSpace у Дніпрі - книгу "Війна у 140 знаках. Як соціальні медіа змінюють конфлікти у XXI столітті" в ефірі Радіо Культура у виїзній студії говорили з автором книги, британським журналістом Дейвидом Патрикаракосом.

Ведучі:

Олена Гусейнова

"Коли я вперше приїхав в Україну в 2014-му році, я відчув, що я беру участь у двох різних війнах: перша війна — на землі з танками і кулями, інша — в інформаційному просторі, з блогами, твіттерами тощо", — зізнався Дейвид.

Під час Майдану у Києві британський журналіст був у Нью-Йорку, але спостерігав за подіями по телевізору.

"Мені дуже хотілося поїхати до України, але на той час я просто не мав такої змоги. І з'явився в Україні наприкінці березня 2014-го року, коли вже відбувалися події на Сході України", —  зазнався Патрикаракос.

Він згадує, що побачив, коли таки приїхав до України:

"Якщо говорити про мою присутність в Україні, я був у Донецьку на другу ніч, коли там захопили будівлю. Потім я був у Луганську, коли вони оголосили так звану ЛНР. Далі - у Слов'янську, коли захопили поліцейську дільницю. Я бачив людей, які мали при собі палиці, різні бити, тощо. І деякі з них тримали автомати, але дулами вниз. Та саме тоді відбувся перехід, якщо можна так сказати, від громадянського до повномасштабного військового конфлікту".

Письменник не приховує, що приїхав в Україну, бо побачив, як люди вийшли боротися за свою свободу. І саме те, що він сам побачив на Сході України й надихнуло його на написання книги "Війна у 140 знаках. Як соціальні медіа змінюють конфлікти у XXI столітті".

Весь ефір можна послухати тут

Виготовлення цієї програми стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю організації та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Дейвид Патрикаракос. Фото Facebook