У Дніпрі презентували книжку Романа Зіненка "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії"

У Дніпрі презентували книжку Романа Зіненка "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії"

Про те, як з'явилася ідея книжки та кому вона присвячена, в ефірі Радіо Культура у виїзній студії в Дніпрі на Міжнародному книжковому фестивалі Book Space, розповів колишній морський піхотинець, доброволець батальйону Дніпро-1, учасник Іловайської операції і автор книжки "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії" Роман Зіненко.

Ведучі:

Василь Шандро

У перший день книжкового фестивалю в Дніпрі відбулася презентація книжки Романа Зіненка "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії" в 2 томах. Та про написання книжки ще там, перебуваючи на війні, Роман не думав.

"Там ще не було планів, навіть задумок про якісь книжки. Я себе не вважав письменником і досі не вважаю. Це був внутрішній сплеск, поштовх. Коли я побачив, що про Іловайськ стали писати люди, які там не були і не зовсім, не цілком точно описують події. Тому я зрозумів, що потрібно розповісти тим, хто там був. От так спонтанно виник і за чотири місяці створився Іловайський щоденник", — зауважив він.

Зіненко розповів, що йому допомогло у написанні книжки.

"Залишились якісь повідомлення з Іловайська, залишились фото. Вони помогли певною мірою відтворити хронологію тих подій. Ще бойові побратими певною мірою допомогли дещо згадати, дещо виправити. І таким от чином склалася пам'ять в першу чергу про мого загиблого командира Дениса Томіловича. Саме йому присвячена ця книга і саме про нього мені більш за все хотілосz розповісти", — наголосив Роман Зіненко.

Нагадаємо, 21-23 червня в Дніпрі проходить Міжнародний книжковий фестиваль Book Space.

Весь ефір можна послухати тут

Виготовлення цієї програми стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю організації та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Роман Зіненко. Фото Facebook