"СБУ не має займатися бізнесом": Зеленський підтримує створення Служби фінансових розслідувань – ЗМІ

"СБУ не має займатися бізнесом": Зеленський підтримує створення Служби фінансових розслідувань – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський виступає за позбавлення Служби безпеки України (СБУ) невластивих їй функцій з розслідування фінансових злочинів. Про це він заявив 20 червня на зустрічі з бізнес-спільнотою, повідомляють Укрінформ та Громадське.

Президент анонсував, що після виборів до Верховної Ради буде порушене питання про позбавлення Служби безпеки України невластивих їй функцій з контролю за бізнесом.

"СБУ повинна боротися з диверсантами, а не займатися бізнесом. Я також підтримую демілітаризацію податкової служби та створення Державної служби з фінансових розслідувань",  — заявив Володимир Зеленський.

Міністерство фінансів представило проект закону про створення Служби фінансових розслідувань (СФР) ще наприкінці лютого 2017 року, його було визначено пріоритетним президентом, прем’єр-міністром, підтримано бізнес-асоціаціями, експертами та іноземними партнерами.

СФР, відповідно до законопроекту, має діяти як повноцінний правоохоронний орган, який займатиметься кримінальними правопорушеннями у сфері господарської діяльності, які шкодять фінансовим інтересам держави або місцевому самоврядуванню.

Створення СФР є зобов’язанням України в рамках Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Фото з сайту Президента України