Версія про умисне вбивство Тимчука є малоймовірною — Геращенко

Версія про умисне вбивство Тимчука є малоймовірною — Геращенко

Секретар комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності,  фракція партії "Народний фронт" Антон Геращенко в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" повідомив, що наразі відомо про загибель народного депутата Дмитра Тимчука.

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Дмитро Тимчук був знайдений у своїй квартирі вранці, де він проживав зі своєю цивільною дружиною. Він був знайдений застреленим пострілом у голову зісвого нагородного пістолета. Відразу прибула швидка допомога, але, на жаль, медики не змогли надатийому допомогу, оскільки поранення було смертельним. Такожприбула поліція і оглянула місце пригоди, а також  поспілкувалася з цивільною дружиною", — зазначив Антон Геращенко.

Геращенко зауважив, що 20 червня було проведено судово-медичну експертизу тіла Дмитра Тимчука.

"На сьогодні не можна з впевненістю сказати, що це було. Розглядають три версії: необережне поводження зі зброєю, ймовірний суїцид та умисне вбивство. Вчора була проведено судово-медична експертиза тіла Дмитра Тимчука. Визначено кути напряму, з яких було зроблено постріл. Далі будуть проведені інші експертизи, і після цього будуть фінальні висновки", — сказав він.

Нардеп  прокоментував, до якої версії він схиляється.

"Я думаю, що версія щодо необережного поводження зі зброєю може мати місце. Я не хочу думати, що Дмитро покінчив життя самогубством. А вбивство є малоймовірним. Оскільки поруч з ним була його кохана жінка, а сторонніх осіб не було", — пояснив Геращенко.

Читайте також — "Народний фронт" чекатиме від правоохоронців версії загибелі Тимчука — Тетерук

Нагадаємо, у Києві 19 червня знайдено мертвим координатора групи "Інформаційний спротив" (ІС), народного депутата фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука. Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що у момент загибелі народного депутата Дмитра Тимчука з ним у квартирі перебувала ще одна особа — жінка.

Загибель народного депутата Дмитра Тимчука розслідують як умисне вбивство.

Прослухати повну версію.

На фото — Дмитро Тимчук, РБК-Україна