Ректор університету Шевченка скасував наказ про призначення Портнова професором

Ректор університету Шевченка скасував наказ про призначення Портнова професором

Ректор Київського національного університету імені Т. Шевченка Леонід Губерський скасував наказ про призначення Андрія Портнова професором кафедри конституційного права юридичного факультету.

Як повідомляє журналіст Українського радіо, після кількагодинного протесту біля вишу Губерський близько 22:00 прибув до будівлі університету.

Зрештою після нетривалих перемовин ректор погодився скасувати наказ. Студенти розцінили цей жест як перемогу, також ректору нагадали про другу вимогу:

"Ми говоримо не про юридичні речі, а про етичні, нам болить  ця людина погрожувала розстрілами і розправами над нами. Ми просимо вас визнати цей указ помилковим і попросити вибачення",  пролунало від активістів. 

"Вибачився, все, підписуємо!",  сказав Леонід Губерський і попрямував до свого кабінету. Наказ довелося писати від руки, оскільки працівники ректорату наголошували, що "готувати" документ будуть довго. 

Андрій Портнов вже відреагував на цю подію в своєму Telegram-каналі:

"Адміністрація Національного університету ім. Шевченка скасувала наказ про моє призначення в університет. Спокійно приймаю це рішення і продовжую займатися Порошенком",  написав Портнов.

Нагадаємо, колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича взяли на роботу на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу на посаду професора кафедри конституційного права. 

Проти цього рішення виступили студенти, випускники та активісти, які зібралися 20 червня на акцію протесту з вимогою скасувати наказ про призначення Портнова. 

Автор: Ірина Басенко