Європейська рада продовжила санкції РФ через анексію Криму

Європейська рада продовжила санкції РФ через анексію Криму

Європейська Рада до 23 червня 2020 року продовжила санкції проти Росії через анексію Криму. Про це повідомили у прес-службі євроінституції. 

Отже, з анексованим Кримом і надалі буде заборонена торгівля і співпраця у сфері туризму. Зокрема, європейські круїзні кораблі оминатимуть кримські порти. Компаніям Євросоюзу заборонено видобувати корисні копалини у Криму, інвестувати гроші у півострів і постачати туди технології й енергоресурси. Не надаватимуться також технічна допомога, посередництво, будівництво або інженерні послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах.

"Через п'ять років після незаконної анексії Криму та Севастополя Росією, ЄС залишається непохитним у своєму зобов'язанні щодо суверенітету України, її територіальної цілісності. ЄС не визнає і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права", — наголошується в заяві.

Вперше санкції проти Росії Євросоюз запровадив у 2014-му році. Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час нещодавньої зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, запевнила у непохитності позиції Німеччини стосовно підтримки санкцій.