KyivPride про Марш Рівності: ЛГБТ — це течія про те, що всі люди мають рівні права

KyivPride про Марш Рівності: ЛГБТ — це течія про те, що всі люди мають рівні права

Менеджерка з комунікацій KyivPride Оксана Солонська та співкоординатор департаменту з організації Маршу рівності-2019 Євген Білотський в ефірі Українського радіо в програмі "Активізація" прокоментували, якою є ситуація в Україні щодо дотримання прав ЛГБТ-спільноти.

Ведуча:

Людмила Тягнирядно

"ЛГБТ-спільнота — це такі ж люди, як і всі інші українці з гетеросексуальною орієнтацією. Вони  також платять податки, ходять на роботу тощо. Ми не вимагаємо особливих прав. Ми вимагаємо таких прав, як для решти українців", — зазначила Оксана Солонська.

Представниця KyivPride наголосила, що ЛГБТ-спільнота  потребує захисту поліції для проведення мирної ходи.

"Будь-яка мирна хода в Україні проходить без таких кордонів поліції, без захисту. А ЛГБТ-спільнота, на жаль, не може так вийти і потребує від поліції цього захисту. Право на мирне зібрання мають всі громадяни України, але тільки ЛГБТ-спільнота вимагає такого суперзахисту", — сказала вона.

На фото — Оксана Солонська та Євген Білотський

Євген Білотський прокоментував те, що темою цьогорічного прайду є "Свобода. Єдність. Боротьба".

"Для нас свобода — це можливість бути собою, відкрито говорити і показувати, що ЛГБТ-люди існують. Єдність — це про те, що ми повинні бути всі разом. Боротьба — це про те, що у нас в Україні триває боротьба за рівність за ознаками гендеру, національності тощо", — зауважив він.

Солонська також зазначила, з якими проблемами стикаються члени ЛГБТ-спільноти.

"ЛГБТ-спільнота у дуже багатьох питаннях обмежена. ЛГБТ-спільнота не може офіційно мати партнерський шлюб. Вони не можуть бути один одному кимось. Наприклад, люди не матимуть доступу до реанімації, якщо їхній партнер/партнерка потрапить туди, вони не матимуть права успадкування. Дуже часто ЛГБТ-спільнота стикається з проблемами саме у медичній сфері. Ми не виходимо говорити про те, що хтось має право кохатись. ЛГБТ — це така радикальна течія, яка каже про те, що всі люди мають рівні права", — сказала вона.

Прослухати повну версію.

Фото — facebook.com/kyivpride