Засудження фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" є спробою залякати всю кримськотатарську спільноту — Алієв

 Засудження фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" є спробою залякати всю кримськотатарську спільноту — Алієв

Засудження фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" є спробою залякати всю кримськотатарську спільноту, переконаний програмний директор Кримського дому Алім Алієв. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Це симптоматична ситуація в окупованому Криму. І з боку окупованої влади Криму, і з боку російської влади створення цього ореолу терористів та екстремістів з кримських татар посилюється такими нелюдськими термінами, коли дають Теймуру Абдуллаєву 17 років за начебто причетність до терористичної організації "Хізб ут-Тахрір", — зазначив Алім Алієв.

Алієв наголосив, що засудження фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" є спробою залякати всю кримськотатарську спільноту

"Це не просто залякування цих конкретних сімей, це не просто кидання у тюрми цих людей. Це спроба залякати всю кримськотатарську спільноту і показати, чи ви з нами у рамках Російської Федерації стаєте громадянами Росії, чи до вас, як і до інших засуджених, можуть завтра прийти з обшуками чи з арештами", — сказав він.

Нагадаємо, п'ятьох фігурантів першої сімферопольської справи "Хізб ут-Тахрір" засудили до відбування покарання в колонії суворого режиму в Росії.

Військова колегія засудила Теймура Абдуллаєва до 17 років в'язниці, Узеїра Абдуллаєва — до 13 років, Рустема Ісмаїлова — до 14 років, Айдера Саледінова та Еміля Джемаденова — до 12 років.

Прослухати повну версію.

Фото: Кримська солідарність